Rättelse från i Lördags!

Tydligen så måste vi ha varit bil nr 4 i seriekrocken!

Det här gick o läsa i folkbladet:



Man misstänkt för dråpförsök på polis

Norrköping

En berusad 19-årig bilist smet under lördagskvällen från en bilolycka på Nordiks parkering. En polisman var nära att bli påkörd.

- Min kollega fick slänga sig åt sidan för att inte bli påkörd när han visade stopptecken åt bilen, säger Christan Wehlin, vakthavande polisbefäl i Östergötland.
Ett stort antal ungdomar hade samlats på parkeringen vid Ingelsta handelscentrum. Ryktet sa att ett så kallat street race skulle köras där. En polispatrull som anlänt till platsen höll en stillastående bil med onyktra män under
uppsikt. Enligt vakthavande befäl ska föraren ha startat bilen, backat på en annan bil och kört därifrån.
När polismannen stod på Kromgatan, lyste med en ficklampa och visade stopptecken körde den berusade bilföraren rakt mot honom.
- Hastigheten var hög nog för att det skulle kunnat gå riktigt illa, han fick verkligen slänga sig åt sidan, säger Christan Wehlin.
Polismannen klarade sig undan med blotta förskräckelsen och skadades inte fysiskt.
På Järngatan fick poliserna slutligen stopp på 19-åringen. Föraren och hans två passagerare, 25 och 23 år gamla, var alla kraftigt berusade. De tre männen är hemmahörande i Lettland och på tillfälligt besök i Sverige.
När de sovit ruset av sig på söndagen hölls förhör med dem.
- Förhören genomförs med hjälp av tolk via konferenstelefon. Generellt sett hålls utländska medborgare inlåsta tills domstolsförhandlingen. Det är viktigt att utredningen görs färdigt nu. Åklagaren bedömer om det finns risk för att den tilltalade ska fly.

19-åringen delgavs misstanke om en hel rad brott. Förutom försök till dråp alternativt försök till grov misshandel misstänks han för grovt rattylleri, smitning från trafikolycka samt för olovlig körning, då han inte kunnat uppvisa något förarbevis.

image235


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0