18000 MIL!



Jag betar av milen med en jävla fart!



Min älskade pärla!



Nu är det inte långt kvar till 190000 mil
;)


I want to go back!



Vill tillbaka till Norge!



Älskar er
<3


Team Kettlebell?



Idag kom min kettlebell jag hade beställt från gymgrossisten.
Whiii!


Någon som känner sig manad?


Badar du i pengar?
Vet du inte riktigt var du ska göra av dom?
Vill du göra en lite flicka glad?

Då ska jag ge dig ett tips:
KÖP MIG DENNA UNDERBARA BIL!


Bakar du paj?

Pajdeg:
5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
250 g smör

Fyllning:
 5 st äpplen
1 dl socker
3 msk kanel

         

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala äpplena, och skär dom i skivor. Lägg dom i en skål & strö över sockret & kanelen. Rör ihop & låt stå i kylen & dra till sig medan du gör pajdegen
Blandra ihop det rumsvarma smöret med havregynen, vetemjölet & sockret. "Nyp" ihop degen till en smulig massa.
Häll äpplena i en pajform och smula den över degen så den ligger som ett täcke.
Låt grädda i ugnen i ca 20 min.
TIPS: för att pajen ska få en fin färg kan man låta den stå högst upp i ugnen några minuter
Servera gärna med vaniljsås eller glass


"nu är hon igång & bakar igen"

Cheesecake brownies
ca 20 st

150 g smör
1 dl kakao
4 ägg
4 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Philadelphiasmet:
200 g philadelphia
2 äggula
1 tsk strösocker
4 sk vaniljesocker

           

Smölt smöret och rör ut kakaon i det.
Medan smöret svalnar rör ihop äggen och sockret.
Blanda bakpulvret med mjölet.
Blanda ihop det med "äggsmeten" och sedan smöret.
Rör ihop philadelphian med äggula, socker & vaniljen.
Klä en ungsform med bakplåtspapper och häll i brownissmeten.
klicka ut philadelpiaröran och dra den i fina mönster med en kniv.
Grädda kakan lågnt ner i ugnen i 150 grader i ca 30 min.

Låt svalna "gärna 1 dyngn i kylen"
Då tycker jag personligen att dom blir godare!


Katthår ÖVERALLT!


FredagsMys...



...om det så är det sista jag gör :)


Stars´n Stripes i rutan!



Vart tog skogsbär vägen :(


Små tassar i snön!




Semlor! Mums!



KLASSISKA SEMLOR!

För den som gillar riktigt stora semlor! Detta receptet ger bra,
 mjuka bullar - perfekta för en klassisk, rejäl semla.

Du behöver:

BULLAR:

  • 50 gram jäst (för söta degar)
  • 175 gram smör
  • 5dl mjölk
  • 2 dl socker
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk salt
  • ca 1,5 l vetemjöl special

    FYLLNING:
  • 200 gram mandelmassa
  • 8-9 dl vispgrädde
  • (3 msk socker)

GÖR SÅ HÄR:

20 stora semlor

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.

Smula i jästen i en bunke och tillsätt kardemumma.

Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg.

Knåda i ungefär 15 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter.

Ta upp degen på bakbord och dela i bitar om cirka 80 gram. Rulla till bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt.

Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. OBS! Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym.

Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

När bullarna svalnat helt: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur bullen något med en gaffel. Ta tillvara inkråmet och blanda det med mandelmassan och några matskedar grädde. Rör eller vispa massan slät.

Klicka ut mandelfyllningen i alla bullarna.

Vispa grädden, eventuellt tillsammans med sockret. Grädden ska vara så tjock att den går att spritsa men inte så tjock att den börjar gryna sig.

Fyll en spritspåse med en stor stjärntyll med grädde och spritsa en krans på varje semla.

Lägg på locket och pudra semlan rikligt med florsocker innan servering.

Receptet har jag "lånat" från semlor.nu


RSS 2.0