Bakar du paj?

Pajdeg:
5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
250 g smör

Fyllning:
 5 st äpplen
1 dl socker
3 msk kanel

         

Sätt ugnen på 225 grader.
Skala äpplena, och skär dom i skivor. Lägg dom i en skål & strö över sockret & kanelen. Rör ihop & låt stå i kylen & dra till sig medan du gör pajdegen
Blandra ihop det rumsvarma smöret med havregynen, vetemjölet & sockret. "Nyp" ihop degen till en smulig massa.
Häll äpplena i en pajform och smula den över degen så den ligger som ett täcke.
Låt grädda i ugnen i ca 20 min.
TIPS: för att pajen ska få en fin färg kan man låta den stå högst upp i ugnen några minuter
Servera gärna med vaniljsås eller glass


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0